Şehit Engin Yalçın´ın Özgeçmişi

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın

18.08.1997

MUŞ

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın; 01 Kasım 1978 tarihinde, Muğla İli Yatağan İlçesinde Mustafa ve Hatice YALÇIN çiftinin çocukları olarak dünyaya gelmiştir.

İlkokulu Bozüyük İlkokulunda, Ortaokulu Bozüyük Ortaokulunda, Liseyi Çankırı Astsubay Hazırlama Okulunda okumuştur.

30 Ağustos 1996 tarihinde Astsubay Çavuş Rütbesiyle Muş 49'uncu Mekanize Piyade Tugayı 1'inci Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı emrine atanmış olup, 18 Ağustos 1997 tarihinde Muş İli Kızılağaç İlçesi Kazmadağı Mevkiinde bölücü terör örgütleri mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur.

Bekar olan Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın'ın naaşı Muğla İli Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi mezarlığına defnedilmiştir. Ailesi halen Muğla İli Yatağan İlçesinde ikamet etmektedir.

Aziz Şehidimizin Ruhu Şad Olsun.

06-12-2017

Yayın: 06.12.2017 - Güncelleme: 30.11.2023 11:06 - Görüntülenme: 2008