T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / YATAĞAN - Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü

.

 

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerinde küçük yerleşim birimlerinde kapasitelerinin tamamını kullanılmayan mesleki ve teknik okul ve kurumlarının; bina, tesis, eğitim araçları, öğretmen ve diğer personelden azami derecede faydalanmak veya öğrenci potansiyeli göz önüne alınarak ihtiyaç fazlası eğitim yatırımını önlemek gayesi ile; endüstri meslek, çıraklık gibi bölümlerini birarada barındıran öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğrenime hazırlayan programların uygulandığı mesleki ve teknik okullardır.

Okulumuz 1978-79 yılında Metal işleri, Ağaç işleri ve Pratik Sanat Okulu olarak açılmış, 1980 yılında da Endüstri Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. 1991 yılında HEM bünyesinden ayrılan ve bağımsız olarak kurulan Çıraklık Eğitim Merkezi, 2002 yılında METEM´e bağlanmıştır.

Akşam Kız Sanat Okulu, 1969-70 yılında kurulmuştur.1986-87 yılından itibaren ise Kız Meslek Lisesine dönüştürülmüştür.

YATAĞAN METEM:

İlçemizde faaliyet gösteren Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Endüstri Meslek Lisesi 2002-2003 yılında birleştirilerek METEM´e dönüştürülmüştür.Bu gün Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik, Metal Teknolojileri,Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Makina Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi alanlarında eğitim verilmektedir.

ŞEHİT ENGİN YALÇIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2017 yılı Kasım ayında Yatağan Kaymakamlığının başvurusu ile Muğla Valiliğinin bakanlığa talebi doğrultusunda okulumuzun ismi Şehit Engin Yalçın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2014 - Güncelleme: 30.11.2023 11:11 - Görüntülenme: 6713
  Beğen | 4  kişi beğendi