T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / YATAĞAN - Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında Web Programcılığı ve Bilgisayar Teknik Servisi dalları ile eğitim verilmektedir.

 

 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 

Bilişim Teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmaktadır. 

 

Bilişim Teknolojileri Alanının Dalları:

 

·         Bilgisayar Teknik Servisi

 

·         Web Programcılığı

 

·         Veri Tabanı Programcılığı

 

·         Ağ İşletmenliği

 
 Bilgisayar Teknik Servisi Dalı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayarla kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

 Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, arıza giderme ve kontrol sistemleri devreleri yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Web Programcılığı Dalı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu yanında, Web sitesi tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

 Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Veri Tabanı Programcılığı Dalı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve Programlama Dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

 Ağ İşletmenliği Dalı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu,  yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

 Amacı :Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

  Okulumuzda Açık Olan Dallar

 

·         Web Programcılığı,

 

·         Bilgisayar Teknik Servisi

 

 
 Atölye İmkânlarımız: Alanımızda 3 atölyede  44 adet bilgisayar mevcuttur. Derslerimizin tümü atölyelerde uygulamalı olarak işlenerek gerekli bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

 

 Mezuniyet Sonrası Üniversiteye Gitmeyen Öğrenciler İçin İş olanakları: Okulumuzdan mezun olan Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerimizin; yazılım, donanım, teknik servis, web sitesi yapımı gibi konularda temel alt yapısı teorik ve uygulamalı olarak oluştuğundan, gelişmeye ve geliştirilmeye açık olduklarından piyasada çok rahat iş imkanı bulabilmektedirler.

 

Yüksekokul veya Üniversitelerden Mezun Olacak Öğrencilerin Ünvanları, Çalıştıkları Alanlar ve İş İmkânları: Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrencilerimiz "Teknisyen" ünvanını, kendi alanında bir meslek yüksek okulunda önlisans programını tamamladıktan sonra ise "Tekniker" ünvanını alabilmektedir. Öğrencilerimiz liseyi ya da meslek yüksek okulunu bitirdikten sonra bilgisayar ve bilişim sektöründe ara eleman olarak çalışabilir, eğitim ya da teknik eğitim fakültelerini bitirdikten sonra da Bilgisayar Öğretmeni olabilir, kamu veya özel sektörde çalışabilirler.

 

05-06-201705-06-201705-06-201705-06-201705-06-201705-06-201705-06-201705-06-201705-06-2017

 

 





Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.01.2013 - Güncelleme: 30.11.2023 11:13 - Görüntülenme: 2979
  Beğen | 5  kişi beğendi